Privatumo Politika

I. VARTOJAMOS SĄVOKOS:

1. Pardavėjas – Manto Junevičiaus individuali veikla (Pažymėjimo Nr. 600471, Šeškinės g. 22A, Vilnius).

2. BUGIS.LT – elektroninė parduotuvė, esanti adresu bugis.lt

3. Pirkėjas – 1) veiksnus fizinis asmuo, t.y. asmuo, sulaukęs pilnametystės, kurio veiksnumas nėra apribotas teismo tvarka; 2) nepilnametis nuo keturiolikos iki aštuoniolikos metų amžiaus, kuris turi tėvų arba rūpintojų sutikimą, išskyrus tuos atvejus, kai jis yra emancipuotas; 3) juridinis asmuo; 4) visų aukščiau nurodytų asmenų tinkamai įgalioti atstovai.

4. Paskyra – Pirkėjo registravimosi šioje el. parduotuvėje rezultatas, dėl kurio sukuriama jo asmeninius duomenis ir užsakymų istoriją saugojanti sąskaita (account).

5. Paslaugos – visos Pirkėjui teikiamos paslaugos.

6. Slapukas – tai nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant šioje el. parduotuvėje. Ši sąvoka apima ne tik slapukus, bet ir panašių priemonių naudojimą.

7. Slaptažodis – Pirkėjo sukurta ir tik jam žinoma unikali raidžių ir skaičių kombinacija, kuri pirmą kartą įvedama registruojantis el. parduotuvėje, o vėliau siekiant prisijungti prie Paskyros.

8. Naršyklė – yra programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje.

9. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.

10. Asmens duomenų valdytojas – Mantas Junevičius.

11. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis bugis.lt.

12. Administratorius – šią el. parduotuvę valdantis, atsakingas asmuo.

13. IP adresas – Kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

14. Taisyklės – patvirtintos galiojančios „Prekių pirkimo – pardavimo internetinėje parduotuvėje taisyklės“.

15. Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.

II. BENDROSIOS NUOSTATOS

16. Bugis.lt Privatumo politikoje numatytos pagrindinės Asmens duomenų rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Pirkėjui naudojantis bugis.lt siūlomomis Paslaugomis.

17. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti bugis.lt Pirkėjų Asmens duomenis nuo neteisėto naudojimo. Privatumo politika taikoma ir bugis.lt Paskyroms.

18. Pirkėjas laikomas susipažinusiu su šia Privatumo politika ir ją perskaitęs, kai išreiškia sutikimą tvarkyti jo Asmens duomenis.

Su Privatumo politika galima susipažinti ir ją atsispausdinti bet kuriuo metu bugis.lt.

19. Pirkėjai turėtų atkreipti dėmesį, kad bugis.lt yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad Pardavėjas nėra atsakingas už tokių interneto tinklapių turinį ir/ar jų naudojamus Privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikiant informaciją apie save Pirkėjas turėtų susipažinti su atitinkamo interneto tinklapio taisyklėmis, Privatumo politika ir kitais dokumentais.

20. Pirkėjas gali atlikti pirkimo bugis.lt veiksmus prisiregistravęs prie bugis.lt, taip pat neatlikęs registracijos. Iš registracijos neatlikusio Pirkėjo reikalaujama pateikti šiuos Asmens duomenys – vardą, pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą, pristatymo adresą. Pirkėjas yra atsakingas už savo Asmens duomenų pateikimą.

21. Asmenys, norintys registruotis bugis.lt, privalo pateikti savo elektroninį pašto adresą ir sugalvotą Slaptažodį. Registracijos metu yra sukuriama Paskyra. Paskyroje Pirkėjas pats suveda savo duomenis – vardą, pavardę, lytį, gimimo datą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, todėl tik jis yra atsakingas už šių duomenų teisingumą. Pirkėjas gali bet kuriuo metu:

21.1. koreguoti ir/ar pildyti Asmens duomenis Paskyroje. Už pakoreguotų ir/ar papildytų duomenų teisingumą atsakingas Pirkėjas;

21.2. ištrinti/pašalinti visus savo duomenis, prisijungęs prie savo paskyros ir paspaudęs mygtuką “Ištrinti visus mano duomenis”.

21.3. parsisiųsti visus savo duomenis, prisijungęs prie savo paskyros ir paspaudęs mygtuką “Parsisiųsti visus mano duomenis”.

III. ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMO IR NAUDOJIMO TVARKA

22. Pirkėjas sutinka, kad jo vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, IP adresas bugis.lt būtų tvarkomi veiklos analizės tikslais. Atitinkamai bugis.lt suteikia Pirkėjui teisę registruojantis bugis.lt arba pateikiant užsakymą išreikšti savo sutikimą ar nesutikimą, kad jo vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, IP adresas bugis.lt būtų tvarkomi ir tiesioginės rinkodaros tikslais.

23. Pardavėjas patvirtina, jog Pirkėjo nurodyti Asmens duomenys bus tvarkomi tik siekiant tinkamai suteikti Pirkėjams elektroninėje parduotuvėje bugis.lt teikiamas paslaugas (įskaitant teisę dalyvauti akcijose, projektuose). Pardavėjas taip pat patvirtina, jog Pirkėjo nurodyti Asmens duomenys bus tvarkomi Pardavėjo veiklos analizės ir Tiesioginės rinkodaros  tikslais, jeigu tokį sutikimą Pirkėjas suteiks ir nepanaikins. Nustatoma Asmens duomenų naudotinų Tiesioginės rinkodaros tikslais saugojimo trukmė – trys kalendoriniai metai nuo tokių duomenų pateikimo momento.

24. Pardavėjas įsipareigoja neatskleisti Pirkėjo Asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus šiuos atvejus:

24.1. jei yra Pirkėjo sutikimas Asmens duomenų atskleidimui;

24.2. vykdant užsakymą ar teikiant kitas paslaugas – Pardavėjo partneriams, teikiantiems prekių pristatymo ar kitas Pirkėjo užsisakytas paslaugas;

24.3. Tiesioginės rinkodaros tikslais – Pardavėjo partneriams, bugis.lt pasirūpinus rašytiniais Pardavėjo partnerių įsipareigojimais laikytis Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatų;

24.4. teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką;

24.5. jeigu būtina užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms arba būtina jas tirti.

25. Pirkėjas turi šias teises:

25.1. prisijungęs prie savo paskyros parsisiųsti visus savo duomenis, paspaudęs mygtuką “Parsisiųsti visus mano duomenis”;

25.2. pateikęs užklausą Pardavėjui raštu gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jo Asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 (vienerius) metus. Informacija Pirkėjui pateikiama jo nurodytu elektroninio pašto adresu;

25.3. prisijungęs prie savo paskyros ištrinti visus savo duomenis, paspaudęs mygtuką “Ištrinti visus mano duomenis”.;

25.4. nesutikdamas su Privatumo politika nesutikti, kad būtų tvarkomi jo Asmens duomenys. Tokiu atveju Pirkėjas neturės galimybės įsigyti prekių ir/ar paslaugų elektroninėje parduotuvėje bugis.lt;

25.5. Tiek iš karto išreikšdamas savo nesutikimą, tiek numatyta tvarka pateikdamas vėlesnį pranešimą nesutikti, kad jo Asmens duomenys būtų tvarkomi Tiesioginės rinkodaros tikslais.

26. Prekių atsiėmimo metu Pardavėjui, akcinės bendrovės Lietuvos pašto darbuotojui, kurjerių tarnybos darbuotojui ar Prekių atsiėmimo centro darbuotojui pateiktas susipažinti Pirkėjo asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas ir jame esantys Pirkėjo duomenys naudojami tik tinkamam asmens tapatybės identifikavimui.

27. Pirkėjas sutikdamas su šia Privatumo politika, sutinka, kad jo Asmens duomenys būtų naudojami siekiant įvykdyti jo užsakymą, nepriklausomai nuo to, ar užsako prekes ir/ar paslaugas iš bugis.lt kaip pardavėjo ar iš Partnerių, įskaitant sutinka, kad jo Asmens duomenys bus perduoti Pardavėjo partneriams, taip pat Pardavėjo ar jo paskirto duomenų tvarkytojo tvarkomi užsakymų vykdymo veiklos analizės tikslais.

28. Pirkėjo Asmens duomenys teikiami į Europos Sąjungos valstybes nares ar į kitas užsienio valstybes tokiomis pat sąlygomis ir tvarka, kaip ir Lietuvos Respublikoje esantiems subjektams ir tik tikslams, numatytiems šioje Privatumo politikoje.

29. Pardavėjas Asmens duomenis saugo tiek, kiek šis asmuo naudojasi bugis.lt paslaugomis, išskyrus atvejus, nurodytus šioje Privatumo politikoje. Po Paskyros panaikinimo siekiant įgyvendinti Privatumo politikos numatytus reikalavimus, Pirkėjo Asmens duomenys gali būti saugomi Asmens duomenų valdytojo serveryje iki dvylikos mėnesių nuo paskutinio aktyvaus Pirkėjo veiksmo (užsakymo), išskyrus nurodytus atvejus bei teisėtus teisėsaugos institucijų reikalavimus juos saugoti.

30. Pardavėjas vidinių organizacinių ir techninių priemonių pagalba užtikrina, jog Pirkėjo pateikiami Asmens duomenys bugis.lt būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto Asmens duomenų pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo bei Asmens duomenų apsaugos lygis atitiktų Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus.

31. Asmens duomenys yra saugomi nuo neleistino naudojimo ir pakeitimų. Visi Pirkėjų Slaptažodžiai yra šifruojami, prie serverių, kurie susiję su Asmens duomenimis gali prisijungti tik Asmens duomenų valdytojo įgalioti asmenys ir tik per saugų sertifikatą, taip pat visi bugis.lt puslapiai, kurie reikalauja Asmens duomenų įvedimo yra vykdomi per https:// protokolą.

32. Pirkėjas įsipareigoja ir privalo saugoti savo prisijungimo prie bugis.lt Slaptažodį ir prisijungimo vardą, bei kitus duomenis. Pirkėjas įsipareigoja ir privalo kitiems tretiesiems asmenims neatskleisti Asmens duomenų nei apie save, nei apie trečiuosius asmenis, jeigu tokie trečiųjų asmenų Asmens duomenys jam teko prieinami, ir iš karto apie matomus pažeidimus informuoti Pardavėją.

33. Pirkėjas iš anksto sutinka, kad jo Asmens duomenis Pardavėjas turi teisę laikyti serveryje tiek, kiek tai būtina pagal bugis.lt vykdomos veiklos ypatumus, jeigu Pirkėjo pateiktais duomenimis buvo (i) pasinaudota vykdant neteisėtą veiką ar (ii) buvo įtariama, jog įvykdyta tapatybės vagystė ar kitas pažeidimas, dėl kurio buvo ar bus atliekamas atitinkamų teisėsaugos institucijų tyrimas, (iii) jeigu Pardavėjas yra gavęs skundų, susijusių su atitinkamu Pirkėju, ar jeigu Pardavėjas yra pastebėjęs atitinkamo Pirkėjo padarytus Taisyklių pažeidimus ar (iv) esant kitiems teisėtiems tikslams saugoti Asmens duomenis. Šie duomenys sunaikinami gavus teisėtus teisėsaugos ar kitų įgaliotų institucijų nurodymus.

34. Administruodamas bugis.lt ir diagnozuodamas galimus sutrikimus Administratorius gali naudoti Pirkėjų IP adresus.

IV. ASMENS DUOMENŲ KOREGAVIMAS, PAPILDYMAS IR IŠTRYNIMAS

35. Pirkėjas suteikia teisę bugis.lt rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Pirkėjo Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta Privatumo politikoje ir kituose bugis.lt dokumentuose.

36. Sutikimo rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Pirkėjo Asmens duomenis davimas ar atšaukimas galioja tik į priekį.

37. Jeigu susipažinęs su savo Asmens duomenimis Pirkėjas nustato, kad Asmens duomenys yra surinkti ar gauti iš neteisėtų šaltinių, ar kad Asmens duomenys tvarkomi ne tais tikslais, kokiems jie teikiami, Pirkėjas turi teisę kreiptis į bugis.lt elektroniniu pašto adresu prašydamas sustabdyti tokių Asmens duomenų tvarkymo veiksmus. Pirkėjas, kuris naudojasi bugis.lt neprisiregistravęs, ir gavęs iš bugis.lt atsakymą, kuriame pastebi netikslumų ar klaidų jo Asmens duomenyse, turi teisę reikalauti, kad jo Asmens duomenys kuo skubiau, bet ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas būtų patikslinti, pakoreguoti. Pirkėjas, kuris naudojasi bugis.lt prisiregistravęs, Asmens duomenis taiso pats prisijungęs prie savo Paskyros.  bugis.lt turi teisę koreguoti, papildyti, naikinti Asmens duomenis arba stabdyti Asmens duomenų tvarkymo veiksmus tik identifikavus Pirkėjo, kuris kreipėsi, asmenybę.

38. Jeigu bugis.lt abejoja Pirkėjo pateiktų Asmens duomenų teisingumu, jis gali sustabdyti šių Pirkėjų Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, šiuos duomenis patikrinti ir patikslinti. Tokie Asmens duomenys naudojami tik jų teisingumui patikrinti.

39. Įgyvendindamas aukščiau minėtas teises Pirkėjas gali kreiptis į bugis.lt elektroninio pašto adresu info@bugis.lt.

V. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

40. Ši Privatumo politika įsigalioja 2018 m. gegužės 25 d. Apie bet kokius Privatumo politikos pasikeitimus bus informuojama šios Privatumo politikos 42 punkte.

Slapukų naudojimas

Savo Interneto tinklalapyje naudojame slapukus. Slapukas (angl. Cookie) yra nedidelis iš raidžių ir skaitmenų sudarytas failas, kuris yra
įrašomas į Jūsų naršyklę arba standųjį Jūsų kompiuterio diską. Siekiant skirtingų tikslų yra naudojami skirtingi slapukai. Slapukai taip pat
padeda atskirti Jus nuo kitų interneto svetainės naudotojų, taigi užtikrina malonesnę interneto svetainės naudojimo patirtį ir leidžia
tobulinti interneto svetainę.

Bet kuriuo metu naršyklėje galite atjungti slapukus ir pašalinti kompiuteryje išsaugotus slapukus. Norėdami sužinoti, kaip tai padaryti
naršyklėje, atidarykite įrankių juostoje skyrelį Help arba apsilankykite tinklalapyje www.allaboutcookies.org. Kad galėtumėte naudotis
Interneto tinklalapio jums asmeniškai pritaikytu funkcionalumu, jūsų kompiuteris, planšetinis kompiuteris ar išmanusis telefonas turi leisti
naudoti slapukus, nes mes galime užtikrinti konkrečias asmeniškai pritaikytas Interneto tinklalapio galimybes tik pasitelkdami slapukus.

PAPILDOMA INFORMACIJA APIE SLAPUKUS

Mūsų Interneto tinklalapis naudoja slapukus šiais tikslais:

  • kad atskirtų Interneto tinklalapio vartotojus;
  • kad užtikrintų šių vartotojų apsaugą;
  • kad užtikrintų Interneto tinklalapio pagrindinių funkcijų veikimą;
  • kad įsimintų jūsų ankstesnį apsilankymą Interneto tinklalapyje;
  • siekiant užtikrinti atitinkamos kokybės „YouTube“ vaizdo įrašų naudojimą Interneto tinklalapyje;
  • kad įsimintų prekes, kurias įdėjote į krepšelį per pastarąjį apsilankymą;
  • kad išsaugotų jūsų krepšelio turinį, jei nepatvirtinote pirkimo;

Mes nenaudojame slapukų ar kitokių sekimo technologijų informacijai iš jūsų kompiuterio rinkti arba saugoti jūsų kompiuteryje ar kitame
įrenginyje, kuriuo naudodamiesi lankotės Interneto tinklalapyje, arba jūsų veiksmams internete sekti, kai nesate Mūsų Interneto
tinklalapyje.

Mūsų Interneto tinklalapis taip pat naudoja kai kuriuos trečiųjų šalių įrankius, pavyzdžiui: „Google Analytics“, „YouTube“, ir šios trečiosios
šalys taip pat gali naudoti slapukus per Mūsų Interneto tinklalapį.

Visas Mūsų Interneto tinklalapyje naudojamų slapukų sąrašas. Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad:

  • kai kuriuos slapukus nustato Mūsų Interneto tinklalapis (pirmosios šalies slapukai), o kai kuriuos – kiti interneto tinklalapiai,
    pavyzdžiui, „Google“ trečiųjų šalių slapukai);
  • kai kurie slapukai ištrinami iš jūsų kompiuterio uždarius naršyklę. Jie vadinami ryšio seanso slapukais. Kiti jūsų kompiuteryje
    lieka ilgiau, kol baigiasi jų veikimo laikas. Jie vadinami pastoviaisiais slapukais ir juos galima naudoti informacijai tarp naršymo
    internete sesijų saugoti, pavyzdžiui, apie pasirinktas interneto tinklalapio nuostatas arba prekes, kurias įdėjote į krepšelį
    pastarojo apsilankymo metu.

MŪSŲ INTERNETO TINKLALAPYJE NAUDOJAMŲ SLAPUKŲ SĄRAŠAS

Slapukų tipai:

  • ryšio seanso slapukai, nustatomi lankymosi Interneto tinklalapyje laikotarpiui iki uždarant interneto naršyklę;
  • nuolatiniai slapukai, saugomi ir nustatomi vartotojo kompiuteryje tam tikram laikui ir naudojami pakartotinai apsilankius
    Interneto tinklalapyje;
  • trečiųjų šalių slapukai, nustatomi siekiant užtikrinti kitų interneto tinklalapių turinio atvaizdavimą;
  • pirmosios šalies slapukai.
Slapuko pavadinimas Paskirtis Saugojimo trukmė
PHPSESSID Skirtas svetainės funkcionalumo vientisumo užtrikrinimui. Iki interneto svetainės lango uždarymo
TawkConnectionTime,
ss
Šie slapukai yra naudojami norint, kad pokalbio (livechat) funkcija su klientais būtų įgalinta svetainėje. Iki interneto svetainės lango uždarymo
TawkCookie Reikalingas “Pagalba gyvai” funkcionalumo palaikymui. Iki interneto svetainės lango uždarymo
Tawk_ID Slapukas, laikantis prisijungimo kodą, leidžiantis atpažinti tawk.to sistemos naudotoją, kad galėtume susieti pokalbius,
kartu teikti geresnes paslaugas.
Iki interneto svetainės lango uždarymo
__tawkuuid Slapukas yra naudojamas, kad pokalbio (livechat) funkcija su klientais būtų įgalinta svetainėje. 6 mėnesius
__cfduid Slapukas skirtas papildomoms paslaugoms palaikyti: cloudfare. 25 metus
tawkUUID Šie slapukai yra naudojami norint, kad pokalbio (livechat) funkcija su klientais būtų įgalinta svetainėje. 1 diena
mailchimp_landing_site Šis slapukas naudojamas el. pašto naujienlaiškių paslaugų eikėjo (Mailchimp). 1 mėnesis
woocommerce_cart_hash Prekių krepšelio identifikatorius. Iki interneto svetainės lango uždarymo
woocommerce_items_in_c Prekių krepšelyje kiekis. Iki interneto svetainės lango uždarymo
wp_woocommerce_sessio
n
Padeda parduotuvės sistemai (WooCommerce) rasti duomenis duomenų bazėje apie krepšelį. 2 dienas.
1P_JAR Slapukas renka svetainės statistiką. 1 mėnesis
CONSENT Papildinys slapukų perspėjimams rodyti. 2038-01-01
NID Unikalus ID, kurį naudodama „Google“ prisimena nuostatas, ir kitą informaciją. 6 mėnesius.
GPS Šiuos slapukus nustato „YouTube“ vaizdo įrašų tarnyba puslapiuose, kuriuose įdiegtas „YouTube“ vaizdo įrašas. 30 minučių
PREF Naudojami, kad Interneto tinklalapyje būtų galima rodyti panašaus turinio vaizdo įrašus arba „YouTube“ paskelbto vaizdo įrašo reklamą. 8 mėnesius
VISITOR_INFO1_LIVE Unikalus ID, kurį naudodama „Google“ prisimena nuostatas ir kitą informaciją. 6 mėnesius.
YSC Naudojami tinklalapiuose, kuriuose yra skelbiami „YouTube“ vaizdo įrašai. Iki interneto svetainės lango uždarymo.
remote_sid,
nextId,
requests
Šie slapukai renka informacija apie YouTube vartotojų skaičių ir elgseną, taip pat informaciją, kurie sieja jūsų
apsilankymą mūsų svetainėje su Google paskyra prie kurios esate prisijungęs. Informacija apie jūsų apsilankymą mūsų svetainėje, įskaitant IP adresas, gali būti perduotas ir patalpintas Google serveriuose JAV. Šis slapukas asmeniškai jūsų neidentifikuoja, nebent jūs esate prisijungęs prie Google paskyros, tuomet identifikuojama paskyra.
Galioja 10 metų.